NIGELLA SATIVA

A szuper immunrendszer

Nigella sativa kutatási eredmények

Nigella sativa kutatás - NIGELLA SATIVA

Asztma

 

Végre van egy természetes, szteroid mentes megoldás az asztma ellen, amely érint több mint 300 millió embert.

Asztmáról úgy gondolják, hogy számos környezeti és genetikai tényező okozza, ami erősen befolyásolja az immunrendszert. Az új kutatások kimutatták, hogy az apró fekete magból készült olaj lehet a kulcs, az immunrendszerrel összefüggő asztmás megbetegedések megelőzésében és kezelésében.

A Nigella sativa (feketemag) olaj tartalmaz több mint 100 ismert egészséget elősegítő tulajdonságokat, beleértve számos legerősebb antioxidáns, B-vitamint, 15 aminosavat, esszenciális zsírsavak, és egy sor fontos szerves ásványi anyagot. A kutatók azonban úgy vélik, hogy egy anyag, az úgynevezett "nigellone",  lehet az igazi hős, mivel megvédi szenvedőket hisztamin által kiváltott hörgő görcstől, és jelentősen enyhíti a tüneteket, asztma, hörghurut, köhögés esetén.

Hasnyálmirigy-gyulladás

 

A feketemag olajának thymokinon hatóanyaga - az előző kutatások szerint - meggátolja a gyulladáskeltő anyagok (citokinek) keletkezését.

A kutatók Dr. Hwyda Arafat irányításával  összehasonlították a thymokinon és egy másik, gyulladásgátlóként ismert anyag (trichostatin A) hatását hasnyálmirigy daganatsejtekre. A daganatsejteket előzőleg gyulladáskeltő anyaggal kezelték.

A thymokinon csaknem teljes egészében meggátolta a különböző gyulladáskeltő citokinek keletkezését, hatása felülmúlta a trichostatin A-t. A gyógynövényolaj azonban még egy másik anyag (NF-kappaB) keletkezését is meggátolta, amely a gyulladással összefüggésbe hozható rosszindulatú daganatokban jelen van, és feltehetőleg szerepet játszik abban, hogy a hasnyálmirigyrák ellenáll a kemoterápiás kezelésnek.

Állatkísérletekben a thymokinon kezelés 67 %-ban a tumor jelentős csökkenését eredményezte, a gyulladáskeltő citokinek szintje is jelentősen csökkent.

A Nigella sativa olaja segíthet a krónikus hasnyálmirigy-gyulladásban szenvedő betegeknek is, akiknél fennáll a hasnyálmirigyrák kockázata. "Az olaj egyaránt hasznos a hasnyálmirigyrák megelőzésére és terápiájára, és ami nagyon fontos: normális mértékben használva teljesen biztonságos, amit igazol, hogy évezredek óta használják minden toxikus hatás nélkül" - mondta Dr. Arafat.

 

Google Translator

E-book

A Nigella sativa olaj felhasználási lehetőségeiről letölhető ingyenesen e-book

NIGELLA SATIVA OLAJ

Kapcsolat

 

Skype Me™!

 

Email

 

                                   @

                       Kérdéseit itt felteheti

Jogi nyilatkozat

Az általunk ajánlott termékek, információk a közönség ismereteinek szélesítésére szolgálnak, bizonyos esetben pedig egy-egy probléma más megközelítési lehetőségeit taglalják.

A megjelenített termékek, információk, eljárások nem orvosi tanácsként értelmezendők.

Nem valamely betegség kezelését, megelőzését vagy diagnosztizálását tartalmazzák.

Orvosi tanácsért ill. kezelésért kérjük forduljon orvosához.

Mindenkinek saját magának kell eldöntenie, hogy a bemutatott termék,  információk közül mit próbál ki, fogad el, alkalmaz önmagán vagy másokon.